Barion Pixel

Bemutatkozom

Szabadság, természet, csend

Bátorfi Andrea vagyok, művészettörténész, meditációoktató, vizuális művész és szerző, az Art&Flow Lab független szellemi és művészeti iskola alapítója.

A csendben és a csend által élem meg  a számomra legfontosabb dolgokat: belső békét és biztonságot, szabadságot és a belülről való vezetettség érzését.

Életem vezérlő témája, hogy hídépítő vagyok tudatos és tudattalan, látható és láthatatlan között. A tanításban, a művészetemben, egész lényemben a közvetítői minőséget élem: érzékelem, majd szavakra és képekre fordítom a transzcendens dimenzió azon jelenségeit, amelyekhez hozzáférésem adatik.

Utakat építek és módszereket dolgozok ki a különböző tudatállapotok és tudatszintek közötti átváltáshoz, hogy mulandó fizikai énünk és időtlen, nem-fizikai lényegünk egybetartozása megkérdőjelezhetetlen tudássá  váljon számunkra.

Bátorfi Andrea meditációoktató, művészettörténész

Ez egy meglepetéskép lett. Miután elkészült néhány hivatalos portré, s már készülődtünk hazafelé, észrevettem egy hintát a szomszéd fotóstúdióban. A játék és a kísérlet kedvéért rápattantam, amikor a fotós lány újra előhúzta gépét, és elkapta ezt az önfeledt pillanatot. Szeretem ezt a képet. Az élethez való legjobb hozzáállást példázza számomra.

A szabadság és az életöröm legszebb pillanatai azokban a helyzetekben adatnak meg, amik elvárás, tervezés és előkészület nélkül történnek meg.

Megtörténnek a maguk természetes módján az áramlás részeként. Spontánul, játékosan, örömből fakadóan.

Művészettörténetből és közgazdaságtanból szereztem diplomákat a kilencvenes évek elején. Pályámat művészettörténész muzeológusként kezdtem a Magyar Nemzeti Galériában, Budapesten. 1998 és 2009 között kreativitásfejlesztő, tehetséggondozó művészeti műhelyeket és művészettörténeti előadásokat tartottam felnőttek részére a Műcsarnokban, Budapesten. Ezekben az években dolgoztam ki sajátos képmeditációs módszeremet, amely azon túl, hogy a meditáció általános jótékony hatásait nyújtja, mélyebb önismerethez, megnövekedett kreatív potenciálhoz és a művészet értőbb élvezetéhez is hozzásegíti a gyakorlókat.

2017-ben alapítottam meg független művészeti és meditációs iskolámat Art&Flow Lab névvel.

Fotógrafikáimmal és művészvideóimmal 2002-től szerepelek egyéni és csoportos kiállításokon. 2011-től intenzív és kiterjedt kiállítási tevékenységbe kezdtem. Képeimet és videóimat Európában és Ázsiában a kortárs művészet jelentős kiállítóhelyein mutatták be. 2013 és 2015 között Svájcban éltem és dolgoztam, ahol számos egyéni kiállításon mutatkoztam be.

Tevékenységem elválaszthatatlanul összefügg belső utazásaim és szellemi érlelődésem tapasztalataival.

A szabadságot és saját igazságomat kereső utamon nem tudtam csatlakozni vallásokhoz, irányzatokhoz és külső mesterekhez, noha több tanító is hatott rám. C.G. Jung mélylélektana, a keresztény kontemplatív hagyomány, az advaita védánta, Eckhart Tolle tanításai és a tudati evolúció filozófiája segítették spirituális kibontakozásomat és felébredésemet.

A belső felfedezés ösvényét járva lépésről-lépésre tanultam meg bízni az intuíciómban, s abban, amit belülről látok és hallok.

Az egyik legnagyobb örömöm, amikor olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik odaadóan keresik a kapcsolatot valódi önmagukkal, határtalan belső természetükkel. Meditációoktatás és belső képekkel való munka segítségével kiteljesedett, szabad önmaguk felé inspirálhatom őket.